La Galeria Bahco Art és un espai a Calp dedicat a l’Art Contemporani, amb obres que responen a les expectatives de la societat actual, on l’estil, la creativitat i la bellesa van de la mà.
Fins al pròxim 8 d’agost els seus propietaris han dissenyat l’exposició compartida dels artistes Llilina Lleial Albert i Jaume Marzal.
Llilina Lleial Albert
La pintora Liliana Leal Albert, formada a Altea, Milà i Londres, treballa sobre diferents temes al mateix temps. Sempre basada d’experiències personals.
En aquesta exposició mostra tres sèries «Posa’t en les meues sabates» en les quals es mostren diferents personalitats segons el tipus de sabates, ja que les peces que usem poden dir molt sobre nosaltres mateixos. Fins i tot podem tenir diverses personalitats segons el moment que estiguem vivint. També es fa referència al sentit de la frase que indica que fins que no et poses en la posició d’una altra persona no pots jutjar-la.
Una altra sèrie és «Plena de vida- Plena de mort» inspirada durant el seu primer embaràs i mort del seu pare. En ella mostra ambdues situacions, la imatge principal de tots els quadres és una calavera representant a la mort, però sempre apareixen elements amb colors molt vius representen a la vida. Liliana sempre intenta que els elements que representen la vida donen a les obres un toc d’optimisme.
L’última sèrie, «Infància» s’inspira en la manera de pintar de la seua filla des que tenia poc més d’un any i que és totalment lliure i no té cap tipus d’intencionalitat. Liliana tracta de tornar a aqueixa etapa en la qual no estem condicionats per gens durant el procés creatiu, simplement ens deixem portar pel color. i els materials dels quals disposem. Però totes les obres de «Infància» són cobertes parcialment amb pintura negra, representant a l’etapa adulta que elimina a poc a poc la llibertat infantil.
Jaume Marzal
Jaume Marzal va ser un dels pintors que primer va confiar en la Galeria i a qui ja consideren part de la família artística de BAHCO. Format a Barcelona, troba la major part de la inspiració en els seus múltiples viatges al voltant del món. Les seues obres es basen i sorgeixen del seu diàleg personal amb diferents cultures i gents, el resultat de les quals és un testimoniatge de la vida quotidiana col·lectiva o individual d’aquestes gents i cultures. Sense pretensions de sorprendre a l’espectador amb presumptuosos artificis, Marzal Canós intenta en les seues obres compartir la força del moment i transmetre emocions viscudes. La seua mirada àvida i viatgera ens mostra diferents moments, personatges imaginaris o reals, captats al llarg del seu transitar. “Viatjar i pintar és la meua manera de viure, m’inquieta i és el meu repte per a provar el nou, em fa sentir viu, m’obri portes a països, aventures i éssers humans, em regala saviesa, coneixement i amistat, em fa humil, reflexiu, agraït… Viatjar respectant i acceptant a l’altre amb totes les seues diferències i percebent totes aquestes diferències, com una vertadera riquesa”. Existeixen tres mirades que es necessiten entre si perquè l’art adquirisca vida: la de la persona o el paisatge contemplat. La del pintor que intuint fugaçment aqueixa mirada, la rapta, la interpreta i la plasma en el seu llenç. I finalment, la de l’espectador retornant-li de nou el sentit i la vida. Tots ells còmplices i partícips d’un joc simbòlic on els seus tres mons coincideixen creuant-se en un breu, únic i irrepetible instant. Jaume Marzal té una virtut apreciable en molt pocs artistes, ell és capaç de fer creure a l’espectador que l’art de pintar és senzill i inassolible al mateix temps. Mitjançant el domini d’una tècnica que frega la perfecció i una sublim senzillesa aconsegueix que l’espectador senta vertader plaure visual i emocional, arribant a embolicar al públic en la pròpia atmosfera del plasmat.
Comentarios