El Chapí represa les seues propostes de teatre de prop amb aquesta funció de la companyia Teatre del Temple que ha sigut incloses dins de les Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica i que compta amb la col·laboració de la Seu Universitària de Villena. La cita és el divendres 6 d’octubre a les 20’30

Dins de la llarga trajectòria de Teatre del Temple un espectacle com Els germans Machado torna a fixar-se en la biografia d’uns artistes per a explicar el nostre passat i el nostre present com ja van fer amb Buñuel, Lorca i Dalí, per exemple, les vides del qual no sols servien per a parlar d’un moment històric i d’una creació artística sinó per a transitar amb ells per una amistat trencada.
Los hermanos Machado d’Alfonso Plou, comença quan acabada d’acabar la guerra civil, Manuel Machado torna a la casa que a Madrid compartien la seua mare i el seu germà Antonio. La troba intacta, com si no haguera passat una guerra per ella. Manuel no pot evitar recordar a la seua família i especialment del seu germà Antonio. Situats en bàndols diferents Antonio ha romàs fidel a la República fins al final, mentre Manuel, no obstant això, va estar a Burgos escrivint lloes a Franco. Quan Antonio mor a Cotlliure el 22 de febrer de 1939, Manuel viatja fins allí des de Burgos. A la seua arribada a França, descobreix que la seua mare també ha mort i que el seu germà José li ha retirat la paraula.
Amb aquest passat a l’esquena Manuel no pot deixar de rememorar a Antonio a la seua casa i té amb ell la llarga conversa que no va poder tindre durant la guerra. Aqueix diàleg dolorós i guaridor servirà perquè tots dos recorden tot el viscut junts: els seus anys com a autors teatrals d’èxit, els amors d’un i l’altre, la seua joventut de bohemis modernistes, la seua infància en un pati de Sevilla… Els germans Machado és la conversa que mai es va tindre, aqueix llarg diàleg on sorgeix el no dit, el callat, el per dir.
A la finalització de l’espectacle es realitzarà una degustació de vi del Celler Finca Collado de Salines.


TEATRE CHAPÍ – SALA CINEMA
LOS HERMANOS MACHADO d’Alfonso Plou
Direcció: Carlos Martín
amb Félix Martín, Carlos Martín i Alba Gallego
Duración: 1 hora i 30 minuts sense descans

Divendres 6 d’octubre 20’30 hores.
Preu únic: 12 €. Aforament limitat.