El poemari ha sigut triat, d’entre la 165 obres presentades, per unanimitat del jurat ja que “enalteix la bellesa de les coses xicotetes des d’una mirada infantil. Replet de musicalitat i lirisme, les seues imatges conviden al gaudi dels sentits i a una observació serena de la naturalesa”.
Així mateix, el jurat ha recomanat que, per la seua qualitat literària, siga publicada l’obra titulada “Mañana” de María Isabel Cobo Reinoso.
El poemari ““Fleco de nube” ” de Fabiana Ruth Margolis  ha resultat guanyador del XV Premi Internacional de Poesia per a xiquetes i xiquets ‘Ciutat d’Oriola’ 2022. El jurat ha estat compost per la regidora María García; el director de l’editorial Kalandraka, Xosé Ballesteros; Rosa Ureña, guanyadora de l’anterior edició; María Carmen Abril, professora de Llengua Castellana i Literatura en l’IES Platja Flamenca; Germán Machado, escriptor, gestor cultural i llibreter especialitzat en Literatura Infantil i Juvenil i Fuensanta Mazón, cap de servei d’Educació de l’Ajuntament d’Oriola.
María García, edil d’Educació, ha destacat la importància d’aquest premi que divulga no sols la poesia sinó el nom d’Oriola tant a nivell nacional com internacional. “Enguany s’han presentat 165 obres, 145 procedents d’Espanya i altres 20 internacionals procedents d’11 països diferents. Això demostra la importància i sobretot l’interés que hi ha per escriure poesia, traslladar-la a través de l’educació als més joves i la importància d’Oriola com a bressol de poetes, com el nostre poeta més internacional Miguel Hernández”, ha afirmat.
Així mateix ha agraït a l’editorial Kalandraka la seua aposta per l’edició d’aquesta mena de publicacions i per la col·laboració amb Oriola. Per part seua, Xosé Ballesteros, ha explicat que “no ha sigut fàcil (la deliberació), però crec que finalment serà un poemari, suau, lleuger i sobretot serà poemes que ens acariciaran. La poesia estarà una altra vegada en les veus dels xiquets i xiquetes d’Oriola”.
“Fleco de nube” és un poemari que enalteix la bellesa de les coses xicotetes des d’una mirada infantil. Replet de musicalitat i lirisme, les seues imatges conviden al gaudi dels sentits i a una observació serena de la naturalesa. Fabiana Ruth Margolis, natural de l’Argentina és Llicenciada i Professora en Lletres, s’ha mostrat molt emocionada al saber que el seu poemari és l’obra guanyadora.
Aquest prestigiós premi de poesia està dotat amb 5.000 euros per a l’obra guanyadora, que serà editada i publicada per l’editorial Kalandraka al voltant del 21 de març de 2023, coincidint amb el Dia Internacional de la Poesia i entrarà a formar part de la col·lecció Orihuela a la qual pertanyen les anteriors obres guanyadores.
Així mateix, enguany, el jurat ha recomanat que, donada la seua qualitat literària, siga publicada l’obra titulada ‘Mañana’, de l’autora María Isabel Cobo Reinoso.