Com a preàmbul a la programació de tardor, tindrà lloc l’habitual Jornada de Portes Obertes durant la vesprada del dimarts 3 de setembre. I el dimecres dia 4, es durà a terme el tradicional Concert Extraordinari a càrrec de la Banda Municipal de Villena, primer acte oficial de les Festes de Moros i Cristians de la ciutat.

Jornada de Portes Obertes.

Com és tradició cada any, el Teatre Chapí mostrarà als visitants les seues instal·lacions a través de les visites guiades de la seua Jornada de Portes Obertes del 3 de setembre en les quals es recorre aquest emblemàtic edifici. Les visites es duran a terme a partir de les 18’00 h. en grups de 25 persones, amb un total de 3 torns. Es tracta d’una activitat gratuïta per a la qual només és necessària la inscripció prèvia a fi de garantir plaça. Poden fer-ho trucant al telèfon del Teatre Chapí: 965814750 en horari de demà o el mateix dia de la Jornada sempre que queden places disponibles. La visita té una durada aproximada d’1 hora.

Concert Extraordinari del dia 4 de setembre.

Sota la direcció de Pedro Ángel López Sánchez, la Banda Municipal de Villena oferirà el concert que antecedeix a les Festes de Moros i Cristians. Obrirà la primera part l’obra guanyadora del VII Concurs de composició “Maestro Manuel Carrascosa” 2019 titulada “Mig Segle de Junta Central de Festes” de José Salvador González Moreno, seguida de “Porta d’Almansa” del prolífic compositor local Antonio Milà Juan; per a tancar-la, s’interpretarà “Ambaixadors” obra d’estrena del també villenense Antonio Molina Navalón, en la qual es fa referència a batalles i conflictes pel domini de les terres llevantines.

Per a la segona part del concert, la Banda Municipal interpretarà per primeva vegada les obres “Tribal Elements” (2013) —homenatge als ritus ancestrals de tribus mil·lenàries de tot el món— de José Miguel Fayos i “L’ocell de foc” (1919) – Suite, versió 1919 d’Igor Stravinski; la Banda Municipal interpretarà la versió de Walt Disney per a una de les seqüencia de la seua pel·lícula Fantasia 2000.

Les entrades al preu de 2 € poden adquirir-se en la taquilla del Teatre Chapí els dies previs al concert: 28, 29 d’agost i 3 de setembre de 18’30 a 20’30 h, i el dia del concert des de les 18’00 h.