La sala d’actes de l’aulari II de la Universitat d’Alacant acollirà el pròxim dijous, 10 de març, l’acte de presentació dels nous portals virtuals que la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes (BVMC) de la Universitat d’Alacant ha dissenyat per a dos poetes de referència com són Miguel Hernández i Antonio Machado.
L’acte estarà presidit per la rectora de la UA, Amparo Navarro, i comptarà amb les intervencions del ministre de Cultura, Miquel Iceta i la consellera d’Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, a més de l’escriptor Luis García Montero i dels catedràtics encarregats de presentar en públic els nous portals temàtics de la BVMC, José Carlos Rovira i Ángel Luis Prieto de Paula.

Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes
La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes posa a l’abast dels usuaris de tot el món obres rellevants de la cultura en les diferents llengües hispàniques de manera lliure i gratuïta, com també les investigacions i els estudis més rellevants al voltant d’aquestes. Entre les seues missions, destaquen les d’impulsar la investigació en les diferents àrees de les humanitats digitals i dur a terme el desenvolupament i anàlisi d’eines i serveis tecnològics que faciliten la utilització i l’aprofitament del creixent conjunt de materials digitalitzats. Així mateix, la BVMC desenvolupa una feina editorial pròpia per mitjà de diferents col·leccions en format digital com a mitjà de difusió i transferència del coneixement humanístic.