La Universitat d’Alacant a través de la Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani de la UA, en col·laboració amb la Fundació Banc Sabadell, convoca 8 beques per a la investigació i la producció d’exposicions al voltant de l’art contemporani. Tres beques destinades a la producció d’exposicions, tres més per a investigació de teoria, crítica o història de l’art contemporani i altres dos per a investigació sobre diverses activitats dutes a terme per Antoni Miró.

La convocatòria pública oficial està destinada, fonamentalment, a joves creadors, investigadors, estudiants i a la societat en general, amb la finalitat de fomentar la creació artística, promoure la investigació, millorar la formació i augmentar la projecció de joves artistes. Les persones interessades podran presentar les sol·licituds en el correu electrònic s.promocio@ua.es indicant les dades personals (nom, cognoms, adreça postal, adreça electrònica i telèfon), el currículum del concursant o de cadascun dels membres del grup concursant, juntament amb la proposta de projecte, abans del 7 de setembre.

La Càtedra es va crear l’any 2015 amb l’objectiu de promoure, contribuir al coneixement i a la difusió de l’Art Contemporani, especialment valencià, gràcies a la col·laboració entre la Universitat d’Alacant, Antoni Miró, l’Ajuntament d’Otos i l’Ajuntament d’Alcoi. La Càtedra va nàixer amb la voluntat de ser un nucli de reflexió, debat, recerca i divulgació en el camp de l’Art Plàstic Contemporani, i també de les relacions d’aquest amb el pensament i amb la resta de manifestacions artístiques: literatura, música, o el cinema, entre d’altres.

La Fundació Banc Sabadell es va constituir com a fundació privada l’any 1994 amb la intenció d’estimular l’excel·lència i promoure el coneixement de la cultura. Té com a objectiu promoure activitats de divulgació, formació i investigació en els àmbits educatiu, científic i cultural, i també fomentar el talent jove i donar-hi suport.