L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha anunciat que la Comandància es convertirà en un edifici cultural de referència una vegada es construïsquen les noves instal·lacions per a la Benemèrita en els terrenys de Rabasa. Barcalaha fet l’anunci després de la presa de possessió de José Hernández Mosquera com a nou Comandant Cap de la Guàrdia Civil a Alacant. L’edifici del carrer Sant Vicent passarà a tindre usos culturals, generant-se una espècie de clúster cultural amb el complex de les Cigarreras i l’Auditori de la Diputació Provincial d’Alacant (ADDA).
Luis Barcala ha recordat que «s’ha inclòs una partida en els nous Pressupostos Municipals per a executar les obres que li correspondrien a l’Ajuntament en Rabasa en la construcció de la nova Comandància«. Barcala ha explicat que espera que «en molt breu temps se signe el conveni i tota la tramitació que faça possible que aquestes noves instal·lacions es posen en marxa». «És important que la Guàrdia Civil compten amb unes bones instal·lacions que faciliten el treball de seguretat que desenvolupen i la ciutat recuperarà un edifici emblemàtic que avançament tindrà un ús cultural de referència».
L’alcalde ha felicitat el coronel Hernández Mosquera pel seu nomenament i presa de possessió. Hernández Mosquera es converteix així en el nou màxim responsable de la Guàrdia Civil a la província d’Alacant després de prestar servei com a cap d’operacions en la Comandància d’Almeria.