Demà dijous, 2 de març a les 19h., l’Institut Juan Gil-Albert ha organitzat una taula redona sobre la literatura en el món digital i algunes de les propostes desenvolupades des del sector editorial i els mitjans de comunicació, més o menys alternatius.

Dins dels nous hàbits culturals, existeix un gran procés de transformació lligat de manera indiscutible al ritme vertiginós que la tecnologia ha experimentat en els últims 30 anys. La interacció, la connectivitat i l’adaptació dels nous llenguatges han revolucionat el món del llibre i la comunicació. Tauletes, telèfons mòbils i ordinadors s’han convertit en suports quotidians que ens obrin al món de la cultura i l’art.

Aquesta taula redona pretén, des de la pròpia veu dels agents culturals, debatre i conversar sobre la nova realitat que uneix als lectors amb la literatura i el món digital. Plataformes, revistes i editorials que se sumen al canvi tecnològic i ofereixen una àmplia oferta d’informació i serveis.

Sostenibilitat, accessibilitat i connectivitat en un entorn que obri davanteres i explora nous camps d’actuació entre creadors i usuaris de la cultura. Un tema candent i controvertit que posa el seu focus en la realitat que vivim i el nou paradigma.

Els participants seran: Juan José Cervetto, director de l’editorial Elèctric Romanç i el mitjà de comunicació cultural Loblanc.info. Marina Vicente, directora de l’Espai 17 Muses i editorial Mankell i Beatriz Giovanna Ramírez, Editora BGR i la revista gafe.info. L’activitat serà moderada per l’escriptora Esther Abellán Rodes.