La Diputació d’Alacant ha aprovat per segon any consecutiu la concessió d’ajudes destinades a l’adquisició i instal·lació d’elements nadalencs que es repartiran entre 87 ajuntaments. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha confirmat l’esforç pressupostari realitzat per a arribar a més del 60% de municipis alacantins amb el repartiment de 657.000 euros, una xifra que duplica la inversió duta a terme el passat exercici.
Julia Parra ha confirmat “l’èxit d’aquesta convocatòria que, en només dos anys, s’ha consolidat com una de les quals té millor acollida entre els ajuntaments”. La responsable de Cultura ha remarcat que “una de les principals finalitats de la iniciativa és ajudar les poblacions a assumir les despeses extraordinàries ocasionades amb motiu del Nadal i donar-los la possibilitat d’engalanar els carrers de la mà dels nostres artesans amb obres singulars de gran qualitat i bellesa”.
D’altra banda, la vicepresidenta ha explicat que “aquestes subvencions també es van impulsar per a fer costat al sector cultural demostrant que la gran faena que realitzen els artistes pot contribuir a millorar els nostres municipis i donar-los un atractiu addicional que estimule les visites”.
Julia Parra ha visitat aquest matí L’Alacantí, on ha recorregut espais adornats amb decoració nadalenca subvencionada per la Diputació al costat de l’alcalde de Sant Joan, Santiago Román, que ha rebut en aquesta convocatòria 9.700 euros. En total, les ajudes d’aquesta comarca han ascendit a 35.000 euros repartits també a Busot, Agost, Mutxamel i La Torre de les Maçanes.
A la Marina Baixa se sumen a més subvencions en els municipis de Benidorm, Beniardà, Confrides, El Castell de Guadalest, Finestrat, Benifato, Benimantell, Bolulla, Callosa d’en Sarrià, Orxeta, Relleu, Sella i Tàrbena, per un import de 93.500 euros.
També a la Marina Alta s’han repartit 153.200 euros entre els ajuntaments d’Alcalalí, Beniarbeig, Castell de Castells, Dénia, Els Poblets, Benigembla, Benimeli, el Poble Nou de Benitatxell, Calp, Gata de Gorgos, La Vall d’Alcalà, La Vall de Laguar, Murla, Parcent, Ràfol d’Almunia, Sagra, Sanet i els Negrals, Senija, Tormos i la Vall de Gallinera.
En la zona de muntanya, al Comtat s’han distribuït 120.500 euros entre les localitats d’Agres, Alcosser de Planes, Alcoleja, Alfafara, Balones, Benasau, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimassot, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, L’Alqueria d’Asnar, L’Orxa, Quatretondeta i Tollos. Les poblacions d’Alcoi, Onil, Penàguila i Tibi a L’Alcoià han rebut 34.000 euros.
A la comarca de la Vega Baixa s’ha destinat un total de 127.800 euros, dels quals s’han beneficiat els municipis d’Algorfa, Almoradí, Benejússer, Benferri, Benijòfer, Bigastre, Catral, Daia Nova, Daia Vella, Dolores, Formentera del Segura, la Granja de Rocamora, Xacarella, Los Montesinos, el Pilar de la Foradada, Rafal, Sant Fulgenci i Torrevella. Finalment, en l’Alt i Mitjà Vinalopó s’ha repartit prop de 93.000 euros entre l’Alguenya, Biar, Camp de Mirra, Elda, el Fondó de les Neus, el Fondó dels Frares, La Romana, Montfort, Monòver, Novelda, el Pinós, Salines i Saix.