La Llotja Medieval de la Plaça de Baix albergarà les històries dels onze xiquets triats pel periodista Xavier Aldekoa i el fotògraf Alfons Rodriguez per a mostrar la seua mirada a la generació del futur a Àfrica gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx i la Universitat Miguel Hernández (UMH). Tots dos autors han estat presents en la presentació de l’exposició fotogràfica itinerant a la qual ha acudit la regidora de Cooperació al Desenvolupament, Mariola Galiana, acompanyada de l’edil de Cultura, Marga Antón, i el vicerector adjunt de Relacions Internacionals en la UMH, José Luis González.

Galiana ha agraït a la regidoria de Cultura la cessió de la sala per a l’exposició, així com la labor que han realitzat els autors de reflectir, amb 44 fotografies, la realitat d’Àfrica. Així mateix, ha convidat a la ciutadania a assistir aquesta vesprada a la seua inauguració, i ha explicat que cada fotografia presenta un codi QR perquè els assistents puguen conéixer la història que hi ha darrere de cada imatge.

La mostra, que es podrà veure fins al 29 de març,forma part d’un projecte documental transmèdia d’Aldekoa i Rodríguez que es presenta en diferents formats com a reportatges, un llibre, una pàgina web, una exposició o un llargmetratge documental.

«Indestructibles», que pròximament iniciarà una ruta per altres ciutats espanyoles com Madrid, Salamanca, Màlaga o Lleó, està enfocada a joves i ofereix una mirada diferent a la generació del futur a Àfrica a través de la seua infància actual.

Segons han explicat els seus autors les històries que es mostren pretenen anar més enllà de la víctima de conflictes o guerres, per a donar a conéixer exemples de xicotets éssers humans que amb el seu esforç, fortalesa, perseverança i resiliència, aconsegueixen tirar avant.

La mostra va ser exposada prèviament en el Temple del Tibidabo de Barcelona, on va rebre més de 60.000 visites.

Els autors

Xavier Aldekoa (Barcelona, 1981) és periodista freelance a Àfrica, on ha realitzat la major part de la seua carrera. Ha cobert guerres, així com l’enlairament de les nacions del continent i la seua riquesa cultural. És corresponsal de La Vanguardia i cofundador de la revista de periodisme internacional 5W, així com autor de diversos llibres.

Per part seua, Alfons Rodríguez (Barcelona, 1968) és fotoperiodista freelance i ha cobert diferents temes com el conflicte de l’Iraq, Corea del Nord, la guerra del Congo, el genocidi de Srebrenica…que han sigut publicats en mitjans com: National Geographic Magazine, Le Monde Diplomatique, Der Spiegel, La Repubblica, Vogue, Geo, Traveler CN, Life, El Mundo, La Vanguardia, El País, The British Journal of Photography, El Periódico, Lens New York Times, 5W Magazine, Gatopardo, Jot Down, etc.