L’Ajuntament d’Oriola amb la col·laboració de la Confraria Ecce Homo, va inaugurar aquest dijous 17 de novembre a la Sala d’Exposicions CAM, l’exposició de pintura“®EVOLUCIÓ” de l’artista oriolà Rate López. Una mostra que recull part del treball de l’artista en la qual indaga sobre el procés de desenvolupament personal i de la seua obra. La mostra es podrà veure fins al 31 de desembre de dilluns a divendres en horari de 9.00 a 20.00 hores.
“El nou no pot sorgir del no-res”
En l’obra s’aprecia la seua transició de l’hiperrealisme més acolorit a la realitat ampliada de gran restricció cromàtica en la qual parla del pas del temps, de l’abandó, de l’ocupació vandàlica, de la pobresa, de les equivocacions polítiques especulatives, de les guerres i de la destrucció social. La submissió al caos més absolut provocat per aquest desordre determina sentiments desoladors que queden reflectits en l’art, un instrument cada vegada més valuós per a comprendre la societat en què vivim.
Rate López guanya la XIII edició del Premi de Pintura Arts Plàstiques de la UMU (2012) i el primer Certamen Nacional “Aigua que ens Uneix del SCRATS (2014)».