El regidor de Patrimoni Històric, Amado Navalón, i el president de l’Associació Cultural Amics de les Motos Antigues d’Elda, Ramón González, han presentat aquest matí l’edició número 19 de la Volta ‘Ciutat d’Elda’ de vehicles clàssics. Es tracta d’un ral·li que diumenge que ve 23 d’abril recorrerà tota la comarca del Mitjà Vinalopó.
L’edil Amado Navalón ha destacat que «es tracta un esdeveniment que ja és un clàssic en el calendari d’activitats de la nostra ciutat. És un ral·li que crida molt l’atenció perquè permet tornar a veure als nostres carrers i carreteres vehicles que ens recorden temps passats i també serveixen per a comptar als nostres joves com es vivia i com es conduïa. És molt important destacar la il·lusió que posen els membres de l’Associació a cuidar els seus vehicles i a traure’ls a la carretera».
Per part seua, Ramón González ha afirmat que «l’Associació compleix 20 anys en actiu. Recuperem la normalitat celebrant la Volta a l’abril com era habitual, recorrent tota la comarca amb vehicles que formen part de la nostra història i del nostre patrimoni i que nosaltres ens encarreguem de cuidar».
La Volta Ciutat d’Elda, que comptarà amb una participació d’uns 80 a 90 vehicles, tant motos com cotxes, de 1934 a la dècada dels huitanta, donarà principi a les 8.15 hores amb una concentració en el Club Petanca el Verger i l’eixida tindrà lloc a les 9.30 hores amb destinació a Asp (10.15 hores), La Romana (12.30) i Petrer (14.00 hores). Durant el recorregut es passarà a més per Monòver, Novelda, el Fondó de les Neus, el Fondó dels Frares, L’Alguenya i La Romana.
La caravana de vehicles discorrerà per carreteres comarcals i comptarà amb el suport de la Guàrdia Civil de Trànsit i pels efectius de la Policia Local de les diferents localitats. Les inscripcions es poden realitzar per telèfon o whatsapp en els números 696 303 047, 678 287 007 i 679 202 021.