Amb motiu de l’esdeveniment, l’edil de Cultura en funcions, Mª Dolores Padilla i la Presidenta de la Fundació Manuel Peláez, Carmen Robles, signen el conveni de col·laboració per a el I Concurs Líric d’Alacant.

Alacant, bressol de grans cantants lírics de la Comunitat Valenciana, de gran tradició musical no disposava de cap concurs líric que posara en valor l’aportació que aquesta ciutat ha donat a l’òpera i sarsuela al llarg de la seua història. Per això, l’Ajuntament, amb la col·laboració d’Òpera 2001, sota la direcció artística de Marie Ange Q. Lainz , organitza del 17 al 20 de setembre, en les seues fases eliminatòries i la seua Gala final amb la interpretació dels cantants finalistes, la lectura de l’acta del jurat i posterior lliurament de premis. El principal objectiu, és el de donar oportunitats als joves cantants lírics, la qual cosa permeta difondre el llegat cultural a les noves generacions.

El concurs està dotat d’un total de 20.000 euros en Premis i Col·laboració en les despeses dels Finalistes no premiats.

Membres del Jurat

Director del conservatori superior d’Alacant, Jose Vicente Asensi Seva

Tenor Hispà-Veneçolà. Tenor internacional, professor d’interpretació i cant en diversos màsters i cursos internacionals i director d’escena. Aquil·les Machado

Directora d’OPERA 2001 Marie-Ange Q.Lainz

Director artístic d’OPERA 2001 Luis Miguel Lainz

Soprano Alacantina, Ana María Sánchez

Tenor Alacantí, José Sempere

Director de Producció de l’Opera de Massy, Xavier Adenot

Vicepresident del concurs internacional de cant de Marmande, França, Jean Paul Burle