Obertura del Museu de la Mar de Dénia

Obertura del Museu de la Mar de Dénia

Divendres passat 14 de juny es va realitzar en Dënia l’acte d’obertura del Museu de la Mar de Dénia, en l’Edifici de l’Antiga Llotja del Peix, on es va poder visitar l’exposició  Tresors de la mar de Dénia amb fons dels Museus Arqueològics i Etnològic de la ciutat.

La mostra inaugural Tresors de la mar de Dénia presenta centenars de peces arqueològiques, objectes etnològics i recursos fotogràfics provinents dels fons del Museu Arqueològic de la Ciutat de Dénia i del Museu Etnològic de Dénia, institucions que van nàixer en 1957 i 1991, respectivament.

Els objectes patrimonials, que ara constitueixen col·leccions certament transcendents, provenen majoritàriament de donacions, llegats i depòsits ingressats els últims 35 anys als museus de Dénia per veïns-as de la ciutat i de la Marina Alta, alguns dels quals ja no són entre nosaltres. Van pensar que era la millor destinació per a un patrimoni estimat. Després de, en alguns casos, més d’un quart de segle en foscos magatzems, a cura de les institucions, ara tenen l’oportunitat de presentar una mirada curta, però intensa, sobre la història de la ciutat i el seu vincle amb la mar: navegació, comerç, activitats, esdeveniments i gestes.

L’espai d’audiovisuals permetrà, amb una programació meditada, la presentació, a més dels recursos audiovisuals, de mostres temàtiques com la pesca, les tradicions marineres, les devocions, els progressos de la investigació quant a arqueologia subaquàtica i tota una sèrie de capítols del mosaic blau de Dénia i la Mar.

Els museus de Dénia tenen ara una finestra, a més d’amb vista i amb l’oportunitat de difondre la història de les seues gents i d’un patrimoni marítim que cal rescatar de l’oblit i que demana a crits processos de valoració, conservació i difusió.

Tal com assenyala Josep A. Gisbert Santonja, director Museu Arqueològic de la Ciutat de Dénia “obrim així un camí que comencem, en matèria de compilació i recuperació d’artefactes, que ha comptat amb l’ajuda inestimable del llegat dels ciutadans-as, més de tres dècades arrere, així com d’exposicions temàtiques dedicades al port de Dénia”.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X