Les pel·lícules europees protagonitzaran la programació dels cinemes Odèon en l’últim trimestre de 2021. L’edil de Cultura, Marga Antón, ha presentat aquest matí els horaris de projecció de quasi una trentena de pel·lícules amb les quals l’espai cinematogràfic tancarà l’any.

La regidora ha explicat que, entre les europees, seran diverses les cintes franceses de diferents gèneres que s’exhibiran, “algunes de temàtica social com ‘Sota les estreles de París’, que narra l’amistat entre una sintecho i un xiquet migrant; ‘Xicotet país, sobre la situació de Ruanda en els noranta; un drama sobre la infidelitat anomenat ‘Les aparences’; i ‘Adéu, idiotes’, una divertida comèdia”.

El cinema italià estarà representat per ‘Miss Marx’, el biopic de la filla de Karl Marx, una de les pioneres del moviment feminista a Europa. A més, els espectadors il·licitans tindran l’ocasió de visionar films de cinematografies menys habituals, com en el cas de la danesa ‘The Good Traitor’, que gira entorn de la figura d’Henry Kauffman, ambaixador danés als Estats Units durant la II Guerra Mundial. I la txeca ‘Xerraire’, sobre un famós guaridor de la dècada dels trenta. Hi haurà espai per a les espanyoles ‘El Cover’ –de la vida dels músics que amenitzen les festes a Benidorm– i ‘Xavales’ ¬–que reflecteix l’existència d’un grup de joves en l’extraradi d’una gran urbs–.

La programació es completarà amb cinema d’altres continents. Amb el drama familiar ‘Un dels altres’ i el thriller ‘Qüestió de sang’, totes dues estatunidenques i protagonitzades, cadascuna, per Kevin Costner i Matt Damon; la policíaca argentina ‘El robatori del segle’; i la israeliana ‘Sempre amb tu’, sobre la relació d’un pare amb el seu fill autista.

Quant al cinema per als més xicotets, s’ha recuperat la passada infantil amb 11 pel·lícules que es projectaran els dissabtes i diumenges en sessió única a les 18.00 hores. Aquest cicle s’iniciarà el 9 d’octubre amb ‘Scooby’ i continuarà amb títols coneguts com ‘La gallina turuleca’, ‘Trols 2, gira mundial’, ‘Earwig i la bruixa’, ‘Els Croods: una nova era’, ‘El meu amic pony’, ‘Petter Rabbit 2: a la fugida’, ’Tom i Jerry’, ‘El bebé capitost: negocis de família’, ‘Space Jump: noves llegendes’ i ‘D’Artacan i els tres mosqueperros’.

En valencià, els Odèon dedicaran dues sessions a ‘Dripping’, una comèdia en la qual, després de la seua projecció, es realitzarà un col·loqui amb el propi director, Vicent Monsonis. A més, per a commemorar l’Any Berlanga i el naixement de Fernando Fernán Gómez, el Cinema Club Luis Buñuel ha organitzat en els Odèon el visionat de ‘Aqueixa parella feliç’, primera pel·lícula del valencià –remasteritzada per a l’ocasió–, interpretada per un joveníssim Fernán Gómez, que presenta de manera realista els problemes de supervivència d’una humil parella en els anys cinquanta.

D’altra banda, Antón ha recordat que el públic amb deficiència visual podrà seguir el doblatge mitjançant telèfon intel·ligent, amb els seus auriculars, de ‘The Good Traitor’, ‘Miss Marx’, ‘Charlatan’, ‘Sempre amb tu’ i ‘D’Artacan i els tres mosqueperros’ gràcies al servei Audiodesk Mobile.

El preu es manté en 3 euros. I l’entrada gratuïta per a la tercera edat i per als estudiants seran els dimecres i els dijous a les 18.00 hores, respectivament. Els dijous a les 20.30 serà la sessió en versió original subtitulada.

“Estem segurs que les pel·lícules programades cobriran les expectatives de tota la ciutadania, a l’haver una gran varietat de gèneres i nacionalitats”, ha conclòs la regidora, qui ha subratllat que, una de les novetats organitzatives, és el retard de l’horari de les passades respecte a passades temporades. En general, seran a les 18.00 i 20.30 hores.