Activitats sobre robòtica espacial, arquitectura, rehabilitacions, química sostenible, actituds davant el treball i la vida, són només una part de les més de 50 conferències, taules redones, exposicions, tallers i concursos que se celebraran durant el Més cultural 2022 de l’EPS. La inauguració va tindre aquest dimarts en la sala d’actes de l’edifici EPS1, a càrrec de Catalina Iliescu, vicerectora de Cultura, Esports i Extensió Universitària.
Entre la gran varietat d’actes i esdeveniments, se celebrarà el pròxim dia 3 la Jornada Àgora Càtedra Telefònica, amb la presència de Carolina Pascual, consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana; Amparo Navarro, rectora de la Universitat d’Alacant; Virgilio Gilart, director de l’EPS; el director de la Càtedra Telefònica, Andrés Montoyo Guijarro, i Jordi Giné, director de Grans Comptes i Administracions Públiques-Telefònica Est. S’hi abordarà la transformació digital en l’educació i les competències digitals del professorat i estudiantat, així com el desafiament que suposa l’ús de tecnologies tan disruptives com el Big Data o la intel·ligència artificial (IA).
D’altra banda, el curs Iniciació a Unreal Engine 4 començarà amb el desenvolupament de videojocs a estudiants amb competències en programació. Unreal Engine 4 és un dels motors més coneguts per al desenvolupament de videojocs. Creat per la companyia Epic Games, ha sigut utilitzat per al desenvolupament de nombrosos videojocs, com per exemple el popular Fortnite.
La robòtica serà la protagonista durant tot un dia amb una mostra de robots, presentacions i fins i tot un challange per als estudiants de la mà de Facephi, empresa líder en sistemes de reconeixement biomètric.
D’altra banda, Kyndryl, empresa líder mundial en serveis d’infraestructura de xarxa de telecomunicacions i informàtica, nascuda d’IBM, i amb presència en més de 100 països, presentarà les tecnologies emergents IA, IoT i Edge Clouding.
A més, durant el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, l’11 de febrer, tres dones, professionals de reconegut prestigi i compromís social, conversaran en una taula redona sobre perspectiva de gènere en l’àudio professional.
Així mateix, i amb l’enginyeria química com a protagonista, es discutirà sobre l’aportació de la química en la sostenibilitat, de la formació en programari i en competències transversals i del paper històric de les dones en la química. Comptarem amb la presència de les empreses fundades pels nostres egressats: Solublion, FYCH i Muspell. A més, tindrà lloc una conferència a càrrec de Pérez-Ramírez, catedràtic de Catàlisi i Enginyeria Química en l’ETH de Zuric i enginyer químic de la primera promoció de la UA.
Altres de les activitats a destacar són la Gimcana Multitec, una divertida competició que discorrerà per tot el campus, amb activitats tant físiques com intel·lectuals que ha sigut organitzada per una associació estudiantil, i la interessant exposició i conferències organitzades per Astroingeo, que finalitzarà el seu programa amb una observació astronòmica a Ibi.
Tallers de primers auxilis i creixement personal
En el Mes Cultural tornaran a celebrar-se, com en anteriors edicions, tallers com el de primers auxilis i reanimació cardiopulmonar, i se n’estrenaran d’altres com el de mapes mentals i el de com utilitzar el costat creatiu del cervell en enginyeria, el microtaller Enfocament i Acció, així com uns altres sobre la millora de les habilitats comunicatives
Com és ja tradició, aquest Mes Cultural comptarà amb un Taller d’Arquitectura, aquesta vegada a càrrec del professor italià Valerio Morabit (Universitat de Pennsilvània i Universitat de Reggio Calabria), i hi haurà també formació en tramitacions urbanístiques, tallers de paviments elevats en exteriors, conferències d’experts en execució d’obres i, fins i tot, un showcooking.
La cerimònia de clausura comptarà aquest curs amb una novetat. A més del lliurament de premis dels concursos celebrats, es durà a terme un xicotet acte de reconeixement als i les estudiants que han destacat recentment. Entre altres, a l’estudiant i medallista Iván Cano.
Comentarios