Low Festival revela nous i grandíssims noms per al seu cartell. El promés és deute, i després de quasi un mes de silenci, l’organització del festival torna en gran per a desgranar sorpreses ben guardades. Deu noms que s’uneixen al line-*up i que defineixen una programació plagada d’eclecticisme i valors consolidats. En 2020, Low Festival aposta per una edició en la qual els artistes internacionals envaeixen el cartell, repartint el pes de la lletra mitjana entre més de deu noms d’internacionals, una cosa mai vista anteriorment.

Ha arribat un altre dels grandíssims noms internacionals del cartell de Low Festival 2020. Metronomy ha tornat i cal celebrar-ho, la formació britànica és una de les bandes més estimades pel públic, i per fi, estarà a Benidorm el mes vinent de juliol. La genialitat dels britànics abasta més enllà del seu talent, des del seu debut l’any 2006 amb un disc purament instrumental, la banda s’ha afermat com una de les formacions amb millor so i qualitat de hui dia. Exemple d’això són una llista d’èxits que han arribat a qualsevol racó del món, lletres refrescants i directes memorables amb Joseph Mount al comandament.

El so pop electrònic de Metronomy és dels quals es queda gravat a foc, perquè, qui pot evitar moure’s quan sonen les primeres notes de “The Look”? Una dècada després de ‘Nights Out’, disc que en aquells dies va passar desapercebut, la volta de la banda amb ‘Metronomy Forever’ dóna un colp sobre la taula i recorda que Metronomy és per sempre. Ara toca començar a imaginar-se gaudint del xou de la banda en l’escenari principal del festival, en el qual es pronostica com un dels moments que passaran a la història de Low Festival.

Segona bomba internacional amb l’aterratge de King Gizzard & The Lizard Wizard a Benidorm. Una de les bandes més eclèctiques de l’actualitat amb unes aptituds musicals que superen els límits de la genialitat i domine d’estils. Un virtuosisme dins i fora dels escenaris que sale a relluir en enumerar la llista d’àlbums que llancen al mercat cada any.

Quan els australians pugen a l’escenari, la potència dels guitarrazos amb els quals envaeixen l’ambient demostren que per al poc temps que porten en actiu, no és alguna cosa que els supose cap feblesa. Directes que sonen com una piconadora, xous que arrasen amb tots els prejudicis del públic tocant temes impossibles d’encasellar. Des de la psicodelia més àcida fins al rock, folk, blues, garatge, jazz o fins i tot heavy metall.

Balls, danse i funk en un entorn de pel·lícula: Benidorm. Si això de !!! (Chk Chk Chk) en Low Festival 2017 es continua recordant com un dels moments més divertits de totes les edicions, calia repetir-ho en 2020. En 2017 el públic va vibrar amb el que era el seu ultime treball, ‘Shake the Shudder’, i ara serà el torn de la presentació de ‘Wallop’ (Warp, 2019), el nou elepé amb el qual la banda americana torna de gira a Espanya.

Nic Offer i els seus tornen a la ciutat dels gratacels amb una nou directe plagat de hits i riquesa instrumental. Amb la seua volta, es posicionen com una de les bandes danse més ben prestigioses de l’escena mundial.

La música de El Columpio Asesino també va sonar en Low Festival 2017, i ara, torna per a conquistar al públic amb el seu nou àlbum, que estarà disponible aquest mateix mes. La banda torna després de cinc anys en silenci que han servit per a preparar a la perfecció la seua volta als escenaris i les gires. Després d’avançaments com “Fugir” i “Preparada”, els de Pamplona tornen a convidar al públic a perdre’s entre la màgia del seu nou so.

Ojete Calor és el duo format per Carlos Areces i Anníbal Gómez. Situat en el cim del subnopop, ‘Delayed’ i ‘Pataki’ són clars exemples del que se’ls dóna bé, una gira de concerts que han portat per tot el país esgotant entrades. Aquesta vegada, el punt de trobada per a corejar temes com “Viejoven” o “Quin Bé Tan Malament” serà el recinte de Low Festival 2020, sent una de les poquíssimes cites que hi haurà per a veure’ls en directe durant tot enguany.

Els magnífics Belako acaben de confirmar que el seu quart àlbum d’estudi, ‘Plastic Drama’, veurà la llum al maig d’aquest mateix any. Ells mateixos ho defineixen com el seu treball més «ambiciós, reflexiu i, sobretot, reivindicatiu», alguna cosa que tots els assistents a Low Festival 2020 podran comprovar en directe el mes vinent de juliol. Una de les bandes amb major afecte del públic amb un directe que s’ix dels patrons tradicionals, Belako és una formació que des dels seus inicis ha sabut el que volia i ha anat a per això, amb treballs tan sincers com el seu últim ‘Render Em Numb, Trivial Violence’.

Les Chillers han anunciat una aturada en la seua carrera, però quina menys que acomiadar-se en gran en un dels escenaris que les va veure nàixer. Ens espera un directe eixordador en el qual moure’s i corejar tots els hits que versionen és una obligació. La seua volta al recinte de Low Festival promet moltes emocions i bons records, ja que com elles mateixes afirmen, tenen una relació molt especial amb el festival benidormense.

Bifannah, per part seua, arriba a la Ciutat Esportiva Guillermo Amor amb motiu del seu ‘Danças Líquides’, el nou disc de la banda d’origen gallec que s’engloba entre els sons rock i garatge dins del nostre país. Amb aquest segon LP, l’organització de Low Festival ja es prepara per a un dels xous guitarreros de major potència.

Marcelo Criminal també estarà a Benidorm per a destil·lar talent i originalitat sobre l’escenari. El seu ‘Sobtat Brot d’Enyorança i Amor’ (So Xic, 2019) segueix fidel a aqueix aura inicial i so pop que li caracteritza.

Tancant aquesta nova llista de noms confirmats arriba Ugatz. Aquesta banda revelació alacantina és per a aquells als quals els agraden les guitarres i els sons contundents. El trio, format en 2018, mescla rock, punk i stoner. Prova d’això és el seu recent àlbum homònim, que farà pujar els decibels del recinte de #Low2020.

Més del 50% dels abonaments ja s’han esgotat

Mancant sis mesos per a l’arribada de la qual es pronostica com una de les edicions més recordades per tots, l’organització del festival ja supera més del 50% de l’aforament venut. Els abonaments generals per a #Low2020 poden adquirir-se des de només 52€ en lowfestival.es/abonos o en Eventbrite. En el cas dels abonaments VIP i VIP POOL, estan disponibles per 115€ i 170€ respectivament.