El pròxim 11 de març en la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, Carmina Seva presenta el seu tercer poemari Azul Melancolía, publicat pel segell editorial Sentido Inverso, de la també alacantina Editorial Mankell. L’acompanyaren en la presentació José Luis Ferris i Marina Vicente.

Carmen Seva Alemany, poeta, coordinadora del Grup Literari Lucentum fins fa aproximadament dos anys, i Presidenta Honorífica d’Associació Consumidors i Mestresses de casa Lucentum, naix a València en 1934. En complir un any d’edat es trasllada amb la seua família a la ciutat d’Alacant on continua vivint. Des de molt xicoteta llegia molt i inventava històries que escrivia. Va estudiar solfeig i piano i va obtindre el títol de professora. Entre els seus aficciones també es troba la pintura, havent participat en diverses exposicions col·lectives.

Va publicar el seu primer llibre de poesia en 2011, Retazos de una vida (Editorial Club Universitari) en el moment de la seua publicació va expressar d’ell: “Sempre vaig tindre la necessitat de plasmar sobre el paper els sentiments que, segons el meu estat d’ànim, han anat fluint des del més profund de la meua ànima. Les meues tristeses, alegries, la vida, sensacions en mirar la mar… són trossos de cor que han quedat reflectits en aquests versos, que van brollar espontanis en diferents etapes de la meua existència”. L’escriptor José Luis Ferris va escriure en el pròleg: “És un llibre senzill que explora i penetra en el complex teixit de les emocions humanes. (…) I tot per a bolcar en la forma precisa d’un poema el que en l’ànima pesa”.

En 2017 publica Intensidad (Editorial Club Universitari). Carmina Seva mira de nou cap endarrere: “Han transcorregut set anys des que vaig publicar Retazos de una vida, el meu primer llibre de poemes. Eren els que vaig trobar, guardats durant molt de temps, com qui amaga un tresor”. En aquest el seu segon llibre recull aqueixos poemes que “…a poc a poc, han anat brollant, amb enorme intensitat, en dies i moments puntuals i que sentien la necessitat de veure la llum; no estar ocults en la volta de l’ànima”.

“Els versos de Carmina Seva són una mirada neta que omplirà el cor de qui els llija —diu l’escriptor Mariano Sánchez Soler en el pròleg— Perquè, més enllà de la tècnica i la forma que s’empre, la poesia ha de dir la veritat intima, la que sustenta l’ànima humana. L’acte d’escriure ha de ser sempre un acte sincer, i “Intensitat” ho és”.

En Azul Melancolía, el poemari que publica ara, prologat per Joaquín Juan Penalva, ens trobem novament amb la seua poesia intimista, la seua relació amb la mar, i les seues enyorances en aqueixos dies melancòlics.

En fi, una poesia senzilla i intimista, lluny d’artificis.