ARS NOVA, Grup Polifònic de Xàbia,  reprén la seua activitat i ho fa de la mà del jove ontinyentí Rubén Penadés, que assumeix el càrrec de director. Amb ell s’obre una nova i il·lusionant etapa en l’agrupació coral.

En línies generals, l’objectiu de Penadès serà explorar tots els llenguatges del cor, des de la música renaixentista fins a la contemporània. Tot això, disposant-ho de manera que sigui el més atractiu i pragmàtic possible per al cor. En paraules del mateix mestre, “fer música contemporània pot ser igual de divertit per a gent més posada al llenguatge, com per a gent que no ho està”.

Per als seus programes de concert Penadès és clar: obres de qualitat, ben escrites i amb correcte tractament de les veus. Així mateix, ja hi pensa en projectes de major envergadura a llarg termini, com són per exemple gravar un CD, i que poden resultar una important injecció d’energia per a l’agrupació. D’altra banda, mostra la seua voluntat per col·laborar amb altres agrupacions de la localitat.

Tanmateix, a curt termini Penadès pensa en la connexió amb el cor, i ser, en conjunt, tots partícips d’ARS NOVA. De fet, les primeres impressions han sigut molt positives, doncs ens confessa que s’ha quedat entusiasmat i, tot i que coneixia al cor i anteriorment havia pensat a fer alguna col·laboració, d’ARS NOVA l’ha sorprès el bon tracte rebut, la compenetració d’un grup tan dispar (edats, nacionalitats, etc.), així com la qualitat musica i vocal del cor.

El nou director vol animar també a tots aquells que han format part de l’agrupació, així com aquells que es vulguen incorporar: “tot el món pot cantar!”

Coneixem un poc millor al mestre:

Nascut a Ontinyent (València) l’any 1996, Penadès comença els seus estudis amb l’especialitat de percussió. Però, serà en el Conservatori Superior de Música «Óscar Esplá» d’Alacant, on es decanta per l’especialitat de composició; titulant-se en 2018.

Com a compositor, compta amb un catàleg queronda al voltant de cinquanta peces, les quals han sigut interpretades i estrenades per diverses formacions com la Banda Municipal d’Alacant o les formacions musicals dels Conservatoris Superiors de València i Alacant entre d’altres. Així mateix, s’han pogut escoltar obres seues en diversos festivals, cicles de concerts i certàmens. A més a més, ha sigut guardonat amb diversos premis en el Concurs de Composició per a dolçaina i percussió “Poble de Muro” en les edicions de 2013, 2015 i 2020; així com el recent primer premi obtingut en el Concurs de Composició “Pep el Carreró” per la musicalizació del poema Autopoesia.

Actualment, es troba finalitzant els estudis superiors de direcció de Cor i Orquestra en el Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo” de València; labor que compagina amb la docència en el Centre Professional de Música «Ciutat Ducal» de Gandia, en les especialitats d’Harmonia, Anàlisi i Fonaments de Composició. A més, des de l’any 2019 és el subdirector de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent; i recentment, ha sigut anomenat director titular de la Societat Musical “Nueva Artística” de Anna.