Aquest pròxim divendres 30 de setembre a les 20.00 hores, a la sala expositiva Juan Miguel Martínez Lorenzo de la seu del Grup Fotogràfic de Petrer (GFP), tindrà lloc la inauguració de l’exposició fotogràfica “La llum atrapada”, a càrrec de Francisco Haro. Amb aquesta, seran tres les exposicions que haja albergat en el que va d’any i nou des que obrira les seues portes al públic el passat 2020, la qual cosa reflecteix l’interés per presentar treballs fotogràfics per part dels membres del col·lectiu local.
Francisco Haro és un gran apassionat del món de la fotografia. A la fi dels anys 80, s’inicia amb un curs de fotografia i revelat en blanc i negre organitzat per l’Associació Fotogràfica de Villena. L’any 1994 va comprar la seua primera càmera rèflex analògica per a realitzar reportatges fotogràfics socials. Prompte arriba l’era digital i es fa amb una càmera, però no li convenç i continua treballant amb el seu rèflex analògica utilitzant la càmera digital per a assumptes propis. A poc a poc va descobrint el revelat digital i l’infinit món de possibilitats que li ofereix i per això en 2010 decideix fer el salt a la fotografia digital comprant la seua primera càmera rèflex digital, avançant molt ràpid gràcies a totes les eines de revelat i processament fotogràfic al seu abast, i creant prompte el seu propi flux de treball. Per a accelerar la seua formació en fotografia nocturna comença a aprendre amb grans professionals en la matèria. Prompte és un reconegut fotògraf nocturn arribant a publicar articles en revistes especialitzades com a “Fotògraf Nocturn” i impartint cursos sobre la matèria. Durant el seu trajecte ha impartit cursos i xarrades de fotografia nocturna i de llarga exposició diürna (L.E.D.) per a diferents associacions fotogràfiques, així com d’Adobe Lightroom que va obtindre la titulació en la Universitat Politècnica de València. Actualment és membre del Grup Fotogràfic de Petrer i de l’Associació Fotogràfica d’Elda. També és membre de la Federació Llevantina de Fotografia on ha obtingut nombrosos diplomes fotogràfics.
Ara presenta a Petrer “La llum atrapada”, una exposició de 48 imatges de gran grandària, que la seua temàtica principal és el paisatge. Gran part de les fotografies estan realitzades amb filtres de densitat neutra per a aconseguir llargues exposicions. Es tracta de treballs realitzats en els últims anys en escapades fotogràfiques que l’autor ha realitzat a diversos llocs, pròxims o llunyans, buscant sempre paisatges emblemàtics per a captar-los amb les millors condicions lumíniques, tant de dia com de nit.
La gran majoria de les obres estan impreses a grandària 40×60 cm., excepte les fotografies panoràmiques que poden arribar a ser de 40×95 cm. Es poden trobar imatges realitzades a la província d’Alacant o fins i tot al mateix Àrtic, passant per conegudes ciutats europees. El nexe comú de les fotografies és l’afany de l’autor per aconseguir imatges que puguen convidar a somiar, com ell mateix feia de xicotet quan obria la caixa de llanda antiga on la seua mare guardava totes les postals que enviava el seu pare des dels pobles de la geografia espanyola on li portava el seu treball. La mostra es podrà visitar fins al 18 de desembre, els dissabtes de 18.30 a 20.30 h, i els diumenges d’11.30 a 13.30 h.