L’Ajuntament d’Elx i Aigües d’Elx han preparat activitats per a conéixer el cicle natural de l’aigua i un taller teoricopràctic de fauna en el paratge. Així ho ha anunciat la regidora de Medi Ambient, Esther Díez, qui explica que “l’objectiu és divulgar entre la ciutadania el paper dels aiguamolls”. Per a això, s’han organitzat una sèrie d’activitats i visites guiades al Clot del Galvany per al pròxim cap de setmana, 5 i 6 de febrer.

Hi haurà dos tipus d’activitats per a cada dia, un de primera de 10.00 a 12.00 dirigit a conéixer el cicle natural de l’aigua en el paratge i la intervenció humana en el mateix dins del Pla de Gestió del paratge, per a assegurar la permanència de l’aiguamoll. Aquest taller brinda l’oportunitat per a per a conéixer els diferents camins que pren l’aigua per a arribar a l’aiguamoll i el paper que juga l’ésser humà en el tot el procés.

Una vegada finalitzada la primera activitat, hi ha un taller 12.30 – 14.00. Taller teoricopràctic de 12.30 a 14.00, amb el títol “Fauna dels nostres aiguamolls”, amb l’ajuda dels monitors ambientals del Clot de Galvany, els participants podran aprendre a identificar les espècies de fauna més comunes en els aiguamolls il·licitans, analitzar la seua importància en el manteniment dels processos ecològics essencials i conéixer les labors de gestió que realitzem en el Clot per al seu seguiment i estudi.

Per a participar en aquestes activitats, les persones interessades han d’apuntar-se a través de la web clotdegalvany.es o cridant a la regidoria de Medi Ambient al 966 658 028.

Per què se celebra el Dia Mundial dels Aiguamolls?

El Dia Mundial dels Aiguamolls, que se celebra el 2 de febrer, té com a objectiu crear consciència sobre el paper vital dels aiguamolls per a les persones i el planeta. Aquest dia també marca la data de l’adopció de la Convenció de Ramsar sobre els Aiguamolls, que va ser el 2 de febrer de 1971, a la ciutat iraniana de Ramsar.

Aquest 2 de febrer seria el primer any en què el Dia Mundial dels Aiguamolls se celebrarà com a dia internacional de les Nacions Unides, després de la seua adopció per l’Assemblea General el 30 d’agost de 2021 en una resolució copatrocinada per 75 Estats membres.

Espanya participa des del 1982 i aporta un bon nombre d’aiguamolls, entre ells alguns il·licitans com El Fondo o les salines de Santa Pola que van formar part del primer llistat espanyol al costat d’altres espais emblemàtics com el P.N. de Doñana, que engrosseixen el llistat actual de més de dos mil aiguamolls d’importància internacional, també coneguts com a aiguamolls o llocs Ramsar.