Cultura de la Generalitat acomiada 2022 a Alacant amb una programació nadalenca per a tota la família.
Les tres cites escèniques que proposa l’Institut Valencià de Cultura en el Teatre Arniches són, en paraules de la seua delegada territorial, Alicia Garijo, “una mostra més del compromís de Cultura de la Generalitat per oferir una programació de màxima qualitat, accessible i diversa, en la qual, a més, continuem apostant pel talent valencià”.
‘Nadal a l’Arniches’ tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 de desembre a les 18.30 hores. Aquesta programació especial plena de teatre, música, circ i màgia està dirigida al públic familiar, que podrà gaudir d’espectacles de primer nivell des de 4 €.
El dilluns 26, Teatre de l’Abast i La Fam Produccions presenten ‘Buh!’, un musical que pren com a referència els relats de Charles Dickens, que aposta per una total interdisciplinarietat entre el musical contemporani i els titelles per a divertir tota la família aquest Nadal.
Neus Alborch, Rebeca Artal-Dato, Estela Domínguez, Aina Gimeno i Juanma Picazo componen l’elenc d’aquesta proposta de teatre musical de Manuel Maestro, dirigida per Lucía Aibar i Victoria Mínguez.
El dimarts 27, serà el torn d’Yllana & Tötem, que arriben a l’Arniches amb l’espectacle ‘Trash!’, un espectacle vital i energètic sobre les possibilitats del reciclatge a través de la percussió, el moviment i l’humor. Teatre gestual, circ i música amb el segell d’aquestes dues companyies expertes a divertir públics de totes les edats. Cinc intèrprets, Bruno Alves, Frank Mark, Gorka González, Miguel Ángel Pareja i Felipe Dueñas, seran els encarregats de contagiar d’energia el públic amb aquest treball dirigit per Yllana.
‘Nadal a l’Arniches’ tindrà un tancament màgic gràcies a la màgia del valencià Nacho Diago, que presenta a Alacant ‘Playtime’, un espectacle pensat per a tota la família on la cerca parteix del teatre d’objectes, el ‘clown’, la música, l’humor i com conflueixen tots aquests en l’il·lusionisme, entés com un poema visual, surrealista, lúdic.
Nacho Diago, actor, mag i creatiu multidisciplinari, actua en els festivals de màgia més prestigiosos de tot Espanya fins que el 2005 guanya el Primer Premi de Màgia en el XXVII Congrés Màgic Nacional, la qual cosa el converteix en el campió d’Espanya.
La seua màgia segueix una línia d’investigació on l’objecte quotidià i comú es transforma per a convertir-se en una cosa màgica i inesperada. Paral·lelament, es llicencia en Art Dramàtic per l’E.S.A.D. de València i treballa com a actor en teatre i televisió.
La programació del Teatre Arniches entra en l’oferta de l’abonament cultural del Ministeri de Cultura, al qual està adherida Cultura de la Generalitat, per la qual cosa els joves de 18 anys que disposen d’aquest podran adquirir les entrades presentant la seua targeta digital en taquilla.

Venda d’entrades:
‘Buh!’:
https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?nivel=evento&idEvento=261222ABAST
‘Trash!’:
https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?nivel=evento&idEvento=271222YLLANA
‘Playtime’:
https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?nivel=evento&idEvento=281222NACHOD