La Regidoria de Turisme ha començat a fer els primers passos per a l’elaboració del Pla d’Accessibilitat Turística del municipi, document que servirà per a promoure la localitat com a destinació turística per a totes les persones, també les que tenen necessitats d’accessibilitat. María García, regidora de Turisme, ha explicat que “Orihuela ha de ser una destinació turística accessible per a tots els visitants independentment del tipus de discapacitat que presenten, d’aquesta manera aconseguirem que el nostre municipi siga un destí inclusiu per als turistes tant nacionals com internacionals. Aquest document serà el full de ruta en la qual es recolzarà la regidoria per a no sols fer d’Oriola una ciutat accessible a través de millores en infraestructures, sinó també a oferir la informació turística als visitants i comunicar-la a l’exterior”.
Així, García Zafra ha informat que la regidoria ha contractat a Equalitas Vitae Consultors i Assessors S.L per a l’elaboració del Pla d’Accessibilitat Turística que haurà d’estar finalitzeu abans del 20 de setembre. A més recorda, que aquest pla és fruit del compromís que va adquirir amb diferents associacions i ongs del municipi quan es va fer responsable de l’àrea.
En aquest sentit, s’han celebrat les dues primeres reunions amb diferents agents socials del municipi com el sector de la discapacitat i empreses del sector turístic local, l’empresa redactora del pla i personal de la regidoria. “Hui hem fet un gran pas per a analitzar la realitat de l’accessibilitat turística d’Oriola, identificar les principals mancances, veure possibles solucions i posar en valor l’oferta turística accessible, entre altres”, ha explicat María García, “un pla, que espere que continue la nova corporació ja que és indispensable perquè Orihuela siga una destinació turística competent tant nacional com internacionalment”.
Així mateix, la regidoria ha sol·licitat una subvenció al Patronat de Turisme Costa Blanca destinada al projecte.