El VoWeek, o Setmana de la Veu, va nàixer l’any 2016 per a donar contingut cultural als Cursos d’Estiu de la Universitat d’Alacant, que es desenvolupen a Villena durant aquests dies. Des de la seua primera edició, s’ha oferit un programa variat perquè el públic poguera gaudir, amb formacions musicals que tingueren a la veu com a principal instrument.

Serà dimarts que ve, 10 de juliol 22:30 hores Pati de la Tèrcia, quan la veu de Patricia Gran, cantant nascuda a Villena i resident a Madrid, acompanyada al piano pel mestre César Belda ens oferirà un recital inspirat en els grans temes del Pop i del Rock, pel concert es passejaran les composicions d’Alicia Keys, Queen, Lady Gagá, etc.

L’endemà i sense moure’ns del Pati de la Tèrcia, li arribarà el torn al cantant, pianista i compositor nord-americà Rogiers Fibby, un dels grans especialistes en jazz-danse d’aquell país. Conegut sobretot per haver sigut pianista, organista i corista de la cantant Alicia Keys. Aquest concert està organitzat pel Club de Jazz de les Mil Pessetes que també forma part de l’organització del VoWeek des dels seus inicis.

Rogiers Fibby. Foto: KAKV Villena

Rogiers Fibby. Foto: KAKV Villena

Canvi d’escenari

El dijous 12 de juliol el festival es trasllada al pati de la Casa del Fester, per a oferir-nos un concert de la cantant i compositora brasilera Thais Morell, que en formació de quartet (guitarra+veu, saxofon, bateria i contrabaix) ens presentarà el seu últim disc “Amaracina”

L’últim lliurament del VoWeek tindrà lloc el divendres 13 de juliol, a partir de les 22:30 hores, també en el Pati del Fester. Un doble concert en el qual participarà la cantaora villenera Paola Sánchez que oferirà a Villena el seu primer concert en format de festival, acompanyada de guitarra flamenca i percussió.

Després del concert de Paola, tancarà aquesta tercera edició de la Setmana de la Veu, Martiri, que es troba celebrant el 30 aniversari de l’aparició del seu primer disc en solitari. Amb aquest nou espectacle, la gran artista de les icòniques ulleres fosques i les despampanantes peinetas resumeix tota una vida d’èxits i alegries mitjançant un recorregut pels temes més emblemàtics de la seua trajectòria artística.

Martirio. Foto: KAKV Villena

Martirio. Foto: KAKV Villena

 

Entrada gratuïta

L’accés a tots els concerts del VoWeek Festival és gratuït, encara que en el cas del concert del divendres 13, serà necessari retirar una invitació en la Casa de la Cultura, o en la web de la Casa de la Cultura www.kakv.com

VoWeek és una iniciativa de la Casa de la Cultura, la Seu Universitària de la Universitat d’Alacant i el Club de Jazz de les Mil Pessetes i compta amb la col·laboració de la Junta Central de Festes.