La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, dirigida per Antonio Manresa, ha obert el termini per a la presentació d’obres artístiques a la convocatòria ‘Aterra Residències Creatives’ del Centre Cultural Les Cigarreras. Aquest programa està dirigit a artistes, autors o col·lectius artístics de l’àmbit de la creació fotogràfica contemporània i processos en el paisatge, amb la finalitat de relacionar l’ecosistema de la muntanya Benacantil d’Alacant a través de diferents disciplines. El termini de presentació finalitza el 13 de novembre.
El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha destacat que «dins del context artístic actual és important donar suport als programes d’investigació que permeten destinar recursos facilitant als creadors un espai per a la interacció continuada, tant entre les disciplines artístiques com amb els altres agents que constitueixen el teixit cultural«.
A més, l’edil de Cultura ha afegit que «precisament una de les prioritats de l’Ajuntament és convertir Les Cigarreras en un lloc en el qual artistes contemporanis, emergents i consolidats, puguen dur a terme els diferents processos creatius, amb l’afegit en aquesta ocasió d’estar directament vinculat amb el nostre entorn més pròxim«.
Les bases de les convocatòries i el formulari web de presentació de sol·licituds es troba en l’adreça https://concual.es i en la web de Cigarreras i el termini de presentació finalitza per a ambdues el 13 de novembre.
Els objectius d’aquest programa s’emmarquen en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat EDUSI Alacant – Àrea Les Cigarreras, en la línia d’actuació 8 sobre recuperació econòmica de l’àrea, i en la seua operació Impulsacultura mostrant la transversalitat en les diferents línies d’actuació que es contemplen amb l’objectiu de crear, investigar, experimentar, produir i desenvolupar projectes creatius, a més de fer costat als artistes durant totes les fases del procés.