El Festival de Cinema d’Alacant ha obert el termini de presentació de treballs a les seues seccions oficials. En aquesta 16ª edició del Festival, que se celebrarà de l’11 al 18 de maig, les cintes remeses al concurs es podran presentar de nou a dues categories: llargmetratges i curtmetratges. Les bases completes poden descarregar-se des de la web de l’esdeveniment: http://www.festivaldealicante.com/

 En la categoria de curts podran presentar-se al concurse treballs de ficció i animació nacionals i internacionals amb una durada màxima de 30 minuts, que optaran als 10 guardons d’aquest apartat. Es lliurarà un premi al Millor Curtmetratge de Ficció Nacional, dotat amb 1.000€; Millor Curtmetratge de Ficció Internacional, també dotat amb 1.000€ i Millor Curtmetratge de Ficció del Mediterrani, que lliurarà altres 1.000€. A més, es lliuraran trofeus per al Millor Guió, Director, Actor, Actriu i Millor Curt d’Animació, així com el Millor Curtmetratge Internacional LGTB. El treball guardonat amb el premi al Millor Curtmetratge de Ficció Nacional tindrà accés a competir en els Premis Goya 2019. En aquest apartat el termini de presentació finalitza l’11 de març de 2019 i les bases completes estan disponibles en aquest enllaç http://www.festivaldealicante.com/bases-cortos/

 L’organització ha publicat també les bases per a la secció oficial de llargmetratges (http://www.festivaldealicante.com/bases-largometrajes/). A aquest apartat, que compleix la seua vuitena edició, poden presentar-se pel·lícules produïdes amb data posterior a l’1 de gener de 2018 i que no hagen sigut estrenades a Espanya. Tots els treballs han de presentar-se en versió original, encara que amb subtítols en aquells casos en estiguen rodats en una llengua estrangera, i abans de l’11 de març de 2019.

 Els llargmetratges seleccionats per a la Secció Oficial del Festival de Cinema d’Alacant optaran a diferents premis. La Tessel·la d’Or es lliurarà a la millor pel·lícula i comptarà amb una dotació econòmica de 3.000 euros. El jurat atorgarà també quatre tessel·les de plata al millor guió, director, millor actriu i millor actor. També s’atorgarà un Premi de la Crítica i un Premi del Públic.

 El Festival de Cinema d’Alacant compta amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament d’Alacant i altres empreses col·laboradores.