L’Ajuntament d’Alacant ha iniciat aquest matí la programació del nou espai de degustacions i showcooking organitzat amb motiu del Centenari del Mercat Central i inaugurat per la regidora de Mercats, Lidia López, i el xef Sergio Sierra del restaurant ‘El Portal’ que ha cuinat un arròs amb gambes i una ensalada de tomaques i salaons, en el Centre Educatiu de Recursos de Consum d’Alacant. Així com des de primera hora ha obert les seues portes el nou punt permanent d’informació i venda de marxandatge del Centenari, situat en el quiosc de la façana principal del Mercat.
La regidora Lidia López ha convidat a “conéixer els llocs del Mercat que compten amb els millors productes i comprar en ells ja que són un referent constant de la màxima qualitat dels nostres aliments i cuina, cada vegada més reconeguda a nivell internacional, i acudir a la programació de degustacions i showcooking que hem preparat amb els millors xefs d’Alacant”.

Showcooking i Espai d’experiències i degustacions
L’Ajuntament ha organitzat del 3 d’octubre al 9 de novembre un nou espai d’experiències amb degustacions, en el qual s’han instal·lat dos estands a l’interior del Mercat, perquè els proveïdors del Mercat Central o entitats que vulguen prestar la seua col·laboració amb el centenari, puguen oferir els seus serveis i experiències, així com es realitzen degustacions gratuïtes dels seus productes als clients.
La regidora Lidia López va subratllar que el nostre Mercat al seu torn és “un pol d’atracció turística i el mascaró de proa de la gastronomia alacantina” per això va anunciar que dins del programa “comptem amb els millors xefs i llocs del Mercat per a donar a conéixer els nostres aliments i cuina a través de les degustacions, showcookings i on exposarem els nostres productes per a posar-los en valor promocionant-los”.
L’objectiu dels showcooking que és donar a conéixer els grans tresors de la nostra terra i mar, que ofereixen els llocs del Mercat Central, així com promocionar als excepcionals professionals de l’hostaleria. Els cuinats en directe es realitzaran en l’A prop, situat en els baixos del Mercat.
La programació dels showcooking tenen previst que el xef Kiko Moya del Restaurant L´Escaleta, amb dues estreles Michelin i tres Sols Repsol, acudisca el dimarts 4 d’octubre, el dia 10 li tocarà el torn a César Anca, del Restaurant César Anca, així com el dia 11 està previst que acudisca María José San Román, del restaurant El Monastrell.
Els següents cuinats en directe transcorreran el dia 17 d’octubre amb el xef Dani Frías, del restaurant La Ereta, el 18 li tocarà el torn a Manuel Morant, del Grup GastroNou, el 19 a Jorge Moreno, del eestaurante Diürn. Al novembre el 7 acudirà Jacinto Niceto, del restaurant Mar Azul, el 8 de novembre Rocío Riquelme d’Avant Assessoria Gastronòmica, i tanca la programació Pablo Montoro de l’Espai Montoro.

Punt permanent d’informació i venda de marxandatge
Amb motiu del Centenari del Mercat l’Ajuntament ha obert un punt d’informació per a donar a conéixer les activitats organitzades que s’ha situat en el Kiosko de la façana principal, en horari de 10 a 14 hores, i de dilluns a dissabte, on es vendrà marxandatge, i facilitarà la informació i fullets.
L’edil Lidia López ha assenyalat que “el logotip del Centenari dissenyat per Morán Berruti està tenint molt bon acolliment, i el kiosko servirà també com a punt d’informació per a promocionar tots els esdeveniments programats aquests mesos en el Mercat”.
El kiosko romandrà obert des del 26 de setembre al 12 de novembre, proporcionant informació sobre el Mercat Central i la seua història, així com de les activitats de la commemoració que s’estan realitzant. També serà un punt d’informació turística de la ciutat d’Alacant.
Dins dels articles que es posaran a la venda de marxandatge amb el logotip del Mercat Central, destaquen gorres, samarretes, tasses, polseres, clauers, imants, manyoples, ceràmica de Berruti, entre altres.