Celler ENATE convoca una nova edició de la seua Beca d’Art, en la qual podran participar artistes professionals majors de 18 anys, amb obres produïdes mitjançant tècnica i temàtica lliure. El premi compta amb una dotació de 6.000 € i l’etiquetatge de 12 botelles amb l’obra. A més, les finalistes seran exposades a la Sala d’Art de ENATE, des de l’1 de febrer al 30 d’abril de 2022. Els interessats podran realitzar la seua inscripció entre el 14 d’octubre de 2021 i el 14 de gener de 2022.
La Beca d’Art ENATE, amb caràcter biennal, es convoca en l’edició 2021-2022 amb l’objectiu de fer costat a artistes professionals no consagrats amb una trajectòria contrastable. El premi és una beca de 6.000 € i l’etiquetatge de 12 botelles inèdites amb l’obra guanyadora. A més, l’obra passarà a formar part de la col·lecció del celler, exposant-se al costat dels artistes consagrats que s’exhibeixen la Sala d’Art del celler, hui una de les pinacoteques d’art contemporani més importants d’Espanya.
Cada participant podrà concórrer amb fins a quatre obres originals de la seua autoria, que hauran de ser inèdites i de temàtica i tècnica lliure, amb una mesura no inferior a 97 cm i no superior a 162 cm. Els interessats podran realitzar la seua inscripció entre el 14 d’octubre de 2021 i el 14 de gener de 2022. Amb les obres finalistes seleccionades pel jurat, es realitzarà una exposició a la Sala d’Art de ENATE, de l’1 de febrer al 30 d’abril del 2022, que podrà visitar-se de dilluns a dissabte en els horaris habituals de visita al celler.
El jurat estarà compost per Fernando Castro Flórez, intel·lectual i crític d’art d’ABC, així com diferents representants del món de l’art com Pepe Cerdà Escar, artista pintor i acadèmic de la Reial Acadèmia de Nobles i Belles arts de Sant Lluís de Saragossa, i José María Luna, director del Museu Casa Natal de Pablo Picasso, Col·lecció del Centre Pompidou i Museu Rus de Màlaga. Per part del celler, Luis Nozaleda,
director general de ENATE, i Ana Gállego, directora de màrqueting, comunicació i enoturismo. La decisió del jurat es farà públic el 17 de febrer de 2022.
ENATE convoca aquesta beca des de 1997, com a part del seu compromís amb l’art i la cultura. Des de llavors, un total de nou artistes han sigut becats. Així, Eva Armisén, Patricia Albajar, Mapi Rivera, Andrés Begué, Ángel Masip, Alfonso Ascunce, Gema Rupérez, Viviana Guasch i Charo Carrera (guanyadora de l’última edició) formen hui part de la col·lecció artística del celler.
El celler del Somontano va assumir des d’un principi que l’art era l’essència mateixa de la seua identitat, mostrant-nos les obres d’art que poden gaudir-se en destapar cada botella de vi ENATE o visitant el celler. Amb més de 400 obres d’autors de reconegut prestigi nacional i internacional com Chillida, Tàpies, Brolle, Beulas, Canogar, Genovés o Plensa, la Sala d’Art de ENATE és única per la seua relació directa entre art contemporani i vi.
En l’última convocatòria de la beca, la 2019-2020, van participar un total de 398 obres d’artistes nacionals i internacionals, entre les quals va resultar guanyadora ‘Embullada’, una electrografía sobre vellut de Charo Carrera. Per a participar i ampliar qualsevol informació relativa a la Beca 2021-222, els participants poden consultar les bases en http://www.enate.es/arte/beca/
ENATE: l’art del vi, el vi de l’art
ENATE, una dels cellers més emblemàtics de la DO Somontano, compta amb una dilatada trajectòria elaborant vins de qualitat. Dins de l’estratègia del celler, el concepte de qualitat no es deté en el vi com a tal, sinó que la seua filosofia busca distingir-se dins del món del vi a través del seu inescindible maridatge amb l’art contemporani, essència del seu caràcter i senyal d’identitat en el temps.
Hui, ENATE és celler i museu. És al temps vinoteca i sala d’exposicions, i ha forjat la seua personalitat en l’exquisidesa d’ambdues. Les seues barriques i les seues parets resumeixen els grans vins d’Espanya, habitats per la genialitat dels grans creadors espanyols i internacionals.
Comentarios