La Diputació d’Alacant invertirà 160.000 euros en el desenvolupament i foment de la llengua i cultura popular valenciana en 113 municipis i entitats locals menors de la província. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “la finalitat d’aquesta campanya és promocionar la llengua valenciana a través de diferents disciplines com el teatre, la literatura o la música, que serveixen d’instrument per a arribar a tots els públics”.

La Marina Alta rebrà 41.000 euros distribuïts a Alcalalí, Beniarbeig, Benigembla, Benimeli, Benissa, el Poble Nou de Benitatxell, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Jesús Pobre, L’Atzúbia, Llíber, Llosa de Camacho, Murla, Ondara, Orba, Parcent, Pedreguer, Els Poblets, El Ràfol d’Almúnia, Sagra, Sanet y Negrals, Senija, Tormos, La Vall d’Alcalà, Vall de Gallinera, La Valld’Ebo, La Vall de Laguar i Xaló. Mentre que a la Marina Baixa correspondran 22.000 euros per a iniciatives en Beniardà, Benidorm, Benifato, Benimantell, Bolulla, Callosa d’en Sarrià, Castell de Castells, El Castell de Guadalest, Confrides, Finestrat, Orxeta, Polop, Relleu, Sella, Tàrbena i La Vila Joiosa.

Percebran a més més de 31.000 euros una vintena de municipis de la Vega Baixa -Algorfa, Benejúzar, Benferri, Benijófar, Bigastro, Callosa de Segura, Catral, Daya Nueva, Daya Vieja, Dolores, Granja de Rocamora, Jacarilla, Los Montesinos, Pilar de la Horadada, Rafal, Redován, Rojales, San Isidro, San Miguel de Salinas i San Fulgencio-. I prop de 12.000 euros aniran a parar a L’Alacantí repartits entre les localitats d’Agost, Aigües, Busot, Xixona, Mutxamel, Sant Joan d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig i la Torre de les Maçanes.

Correspondran uns 30.000 euros als següents municipis de la comarca del Comtat: Agres, Alcocer de Planes, Alcoleja, Alfafara, Almudaina, Balones, Benasau, Beniarrés, Benilloba, Benillup, Benimassot, Millena, Famorca, Facheca, Gaianes, Gorga, L’Alqueria d’Asnar, L’Orxa, Millena, Muro de Alcoy, Plans, Quatretondeta i Tollos; i 10.000 euros a Alcoi, Banyeres de Mariola, Benifallim, Castalla, Onil, Penàguila i Tibi de L’Alcoià.

Quant a les comarques del Vinalopó, 8.300 euros són per al Mitjà Vinalopó: Algueña, el Fondó de les Neus, Novelda, Petrer, el Pinós i La Romana. Així mateix, 6.000 euros es repartiran entre Beneixama, el Camp de Mirra i Villena, en l’Alt Vinalopó, mentre que al Baix Vinalopó estan destinats 2.100 euros repartits entre Elx i Crevillent.