Ha tingut lloc la presentació de la V edició del SONAFILM 2023, a la qual se sumen les poblacions de Calp i Teulada Moraira. Aquesta presentació ha tingut lloc en el Auditori Teulada Moraira.
Els Regidors de Cultura de Calp, El Verger, Ondara, Dénia i el President de la Fundació de l’auditori i Alcalde de Teulada Moraira, han manifestat la satisfacció de poder participar en aquest projecte comú a través de la música de cinema, que pretén ser un exponent comarcal al qual esperen se sumen més poblacions.
El festival es desenvoluparà del 18 al 26 d’agost en cinc localitats d’Alacant, com són Ondara, Dénia, El Verger, Calp i Teulada Moraira.
El director artístic ha manifestat que es tracta de l’edició més llarga fins hui i acollirà fins a 8 esdeveniments diferents, entre concerts, classes magistrals i projeccions.
Aquesta edició ha manifestat un creixement que ha sigut possible gràcies a la incorporació del municipi de Calp i de Teulada Moraira, que se sumen a Dénia, El Verger i Ondara, així com al conveni aconseguit amb el prestigiós Festival Internacional De Música De Cinema De Tenerife, FIMUCITÉ, l’esdeveniment en el seu gènere més antic d’Europa.
El festival SONAFILM acollirà un total de 8 esdeveniments completament diferents entre si i que alberguen un gran ventall d’estils musicals relacionats amb l’audiovisual, així com activitats didàctiques. Així mateix, el Convidat d’Honor d’enguany serà el reconegut compositor i director d’orquestra Diego Navarro, director de FIMUCITÉ.
Des de l’organització de SONAFILM també destaquen i agraeixen a les 17 empreses i entitats que enguany donen suport al festival a través de patrocinis i col·laboracions i que han sigut una part clau, juntament amb els municipis participants, per a posar en marxa aquesta nova edició.
Gil ha informat que les entrades estan ja disponibles en els enllaços habilitats en la web oficial del festival, www.sonafilm.es i www.auditoriteuladamoraira.es

A continuació s’ha detallat la programació completa.

GAMES AND SYMPHONIES POCKET

18 d’Agost en Auditori Teulada Moraira a les 20h                                                                       (Entrada gratuïta-Aforament limitat-Es requereix invitació que es pot obtindre en la web www.auditoriteuladamoraira.es)

G&S Pocket és una agrupació reduïda que naix del Grup Simfònic Games&Symphonies, un espectacle gegantesc on es pot gaudir de les millors bandes sonores d’alguns dels videojocs més emblemàtics de la història.

El grup “Pocket” consta de sis músics, sent una formació versàtil i amb una completa instrumentació que aporten colorit i autenticitat a cadascun dels estils que s’interpreten i amb els quals flueixen des de temes clàssics als més moderns, incloent fins a algunes peces de jazz, tot això acompanyat d’una pantalla gegant. El concert espectacle conté versions de bandes sonores de videojocs com a ‘Final Fantasy’, ‘Cuphead’, ‘Hollow Knight’ o’Sonic’, entre molts altres. Una experiència que retornarà al públic a aqueixa infància de felicitat on gaudien de les històries digitals dels herois més mítics i èpics.

MÚSICA DE CINEMA “MADE IN SPAIN”

19 d’Agost en Auditori de Calp a les 21h (Entrada gratuïta fins a completar aforament-No requereix d’invitació-S’obriran portes una hora abans del concert)

Música de Cinema “Made in Spain” és un concert simfònic a càrrec de la Universal Symphony Orchestra i el seu Director Titular, José Martínez Colomina, on s’interpretaran bandes sonores de compositors espanyols convidats que seran presents en el propi espectacle, com Manel Santisteban, VanessaGarde, Diego Navarro, Arnau Bataller, Luis Ivars i Iván Lacámara.

S’abastarà un bast repertori amb peces de llargmetratges com a “Capità Tro”, “Atrapa La Bandera”, “Quines Vacances”, “Mediterrani”, “3 Metres sobre el Cel” o la famosa sèrie de televisió “La Casa de Paper”, amb la participació en l’escenari de Cecilia Krull, cantant original del tema principal d’aquesta sèrie. Un concert èpic on, a més d’escoltar la millor música per a l’audiovisual composta al nostre país, es podrà conéixer als seus creadors.

PARLEM DE MÚSICA DE CINEMA

20 d’Agost en Sala Multiespai l’Androna de Balearia-Dénia 11h                                                  (Entrada gratuïta fins a completar aforament-No requereix d’invitació-S’obriran portes 15 min abans)

Com es crea una banda sonora? Quin és el procés d’enregistrament de la música d’una pel·lícula? Aquestes i altres preguntes rebran resposta en una xarrada distesa amb el nostre elenc de compositors convidats del concert del día19, al costat de Gorka Oteiza, director de la web Soundtrackfest.com i que exercirà com a moderador.

En un espai emblemàtic com és l’edifici Balearia en el port de Dénia i acompanyats per un tast gratuït organitzat per un dels nostres col·laboradors, “Cellers Aguilar”,SONAFILM convida a passar el matí del diumenge parlant de música de cinema amb compositors de rellevància nacional i internacional.

THE SOUND OF 007

22 d’Agost a la Casa de Cultura d’Ondara 22h                       (Entrada gratuïta fins a completar aforament-No requereix d’invitació-S’obriran portes 15 min abans)

Després de l’èxit en 2022 de la projecció de “Ennio: El Mestre” -sobre el llegendari compositor Ennio Morricone-, SONAFILMrepite l’experiència programant un altre aclamat documental sobre bandes sonores de cinema, en aquesta ocasió, “The Sound of 007”.

De la mà de Daniel Craig, Rami Malek, Michael Caine, Hans Zimmer, Tina Turner, Paul McCartney, Tom Jones o Thomas Newman, entre altres artistes,el documental repassa els 60 anys de la franquícia cinemátográfica més gran de la història. Des de la gènesi de “Dr. No” (1962) fins “No Time to Die” (2021), mesclant entrevistes amb un increïble material d’arxiu que permet aprofundir en la saga ien la música que l’acompanya.

LA MÚSICA DESPRÉS DE LA MÀSCARA

23 d’Agost a la Biblioteca Públca de Dénia 20h                                                                         (Entrada gratuïta fins a completar aforament-No requereix d’invitació)

Enguany SONAFILM obri un nou espai cultural, centrat en la lectura sobre la música de cinema. I ho fa amb un escriptor valencià com és Frederic Torres, que presentarà el seu llibre “La Música després de la màscara”, publicació que a més compta amb un pròleg del convidat d’honor Diego Navarro. En aquesta presentació, Torres i Navarro detallaran el contingut d’aquesta obra, centrada sobretot en la trajectòria dels personatges de l’editorial Marvel en la pantalla gran.

METALLS DE CINEMA

24 d’Agost en Auditori Casa de Cultura del Verger 20h                                                                     (Entrada gratuïta fins a completar aforament-No requereix d’invitació)

El Verger celebra el seu segon any en el SONAFILM de nou en un recinte òptim per al gaudi de la música, en aquesta ocasió amb una “potència multiplicada per mil”, segons assenyalen des de l’organització. I és que aquest concert comptarà amb l’espectacular “València BrassBand” i la batuta del seu Director Titular, EnriqueAlborch Tarrasó,que delectaran al públic amb un repertori que inclourà algunes de les composicions més èpiques de films com “Rocky”, “Pirates del Carib”, “Indiana Jones” o “James Bond”, entre altres. Amb més de 30 músics professionals valencians, aquest ensemble “farà gaudir de les fanfàrries en estat pur”.

TARANTINO UNCHAINED

25 d’Agost en Teatre Auditori Centre Social de Dénia 20h                                                        (Entrades a 15€ en la pàgina www.sonafilm.això en taquilla una hora abans del concert)

Des de Fimucité (Festival Internacional de Música de Cinema de Tenerife) arriba un dels plats forts d’aquesta cinquena edició del Sonafilm. “The Pop Culture Band” aterra a la Marina Alta amb els seus 12 artistes per a oferir l’espectacle “Tarantino Unchained” que, amb uns arranjaments i un so molt cuidats i una banda d’excepcionals músics i cantants, proposa un fascinant recorregut durant dues hores pel peculiar món musical del mejorDJ del cinema, Quentin Tarantino.

La música de la filmografia de Tarantino recull tot el que converteix el seu cinema en una cosa tan irresistible i que li ha portat a ser un dels grans exponents del cinema contemporani. Les vibrants partitures de temes com Misirlou (Pulp Fiction), Little Green Bag (Reservoir Dogs), Woohoo (Kill Bill), Cells (Sense City) o Unchained (Django) entre altres, submergiran al públic en “una addicció malaltissa”, en paraules dels responsables.

THE MUSIC OF BOND

26 d’Agost en la Plaça de Bous d’Ondara 23h                                                                                    (entrades en la pàgina www.sonafilm.això en taquilla 2 hores abans del concert)

Com és tradició, el concert de clausura serà a càrrec de la Universal Symphony Orchestra, acabant on tot va començar, en el recinte taurí de la localitat d’Ondara, que s’engalanarà un

any més per a oferir un repertori amb la millor música de cinema simfònica. En aquesta ocasió, l’espectacle girarà entorn de la música d’una de les sagues cinematogràfiques més conegudes, la de l’agent 007. “The Music of Bond” serà un recorregut per les millors peces de sis dècades d’història i que comptarà amb la participació de lasincreíbles veus dels cantants solistes Cristina Ramos, Esther Ovejeroy Fran León, els qui acompanyaran als 70 músics que componen l’orquestra.

A més, Diego Navarro, Convidat deHonor de SONAFILM, agafarà la batuta per a oferir el que serà sense cap dubte un dels millors concerts simfònics de música de cinema que s’hagen realitzat a la regió. James Bond Theme, From Russia with Love, Skyfall, Quàntum of Solace, Diamonds llaure Forever, On her Majesty’s Secret Service, Moonraker, License to Kill, For Your Eyes Only, Goldeneye, Die Another Day o Goldfinger seran, entre altres, alguns dels temes que s’interpretaran en aquest concert de més de dues hores de duració i que posarà el fermall d’or a aquesta cinquena edició.