Els espais més destacats de l’Auditori de la Diputació d’Alacant portaran, des de hui, el nom d’il·lustres músics de la província, tal com ha acordat la junta del patronat de la Fundació CV-ADDA.A
Asi ho ha anunciat el president de la institució, Carlos Mazón, qui ha visitat, al costat del diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, els diferents espais de l’auditori. El president ha mostrat la seua satisfacció davant aquest homenatge, que reconeix l’important llegat cultural de sis compositors locals: Óscar Esplá, Ruperto Chapí, Jesús Mula, José Tomás, Rodríguez Albert, Ana María Sánchez i Estimant Blanquer.
“Complim un compromís i també complim un somni. La província és bressol de grans compositors i intèrprets de reconegut prestigi, que han portat el nom d’Alacant dins i fora d’Espanya i han deixat una profunda petjada en la història de la música. Per això, des de la Diputació hem considerat necessari deixar constància del seu pas per la nostra cultura en aquest gran escenari, referent mundial, que és el ADDA”, ha manifestat Mazón.
La proposta inclou, en primer lloc, la Sala Simfònica que passarà a dir-se Sala Óscar Esplá, en homenatge a l’insigne compositor considerat un dels representants més significatius de la música espanyola i l’obra de la qual es va caracteritzar per un sobri aprofitament del folklore alacantí. La Sala de Cambra rebrà el nom del villenense Ruperto Chapí, recordat especialment per les seues populars sarsueles, i la Sala d’Assajos serà la del guitarrista alacantí José Tomás, referent entre els grans mestres del segle XX.
Així mateix, el reconegut compositor, intèrpret i professor Jesús Mula, nascut a Rafal i mort a Alacant fa dos anys, donarà nom a la Sala de Músics de Descans, mentre que la Sala de Cristall passarà a denominar-se Rodríguez Albert en memòria d’aquest autor pertanyent a la Generació del 27.
La Sala de Col·loquis Àgora serà batejada com Sala Ana María Sánchez com a tribut a aquesta soprano, recentment morta a Elda, la carrera de la qual va cobrar una dimensió internacional en actuar en escenaris europeus de primer nivell. I, finalment, el pedagog i compositor d’Alcoi, Estimant Blanquer, serà qui figure com a nom de l’espai de l’hall de l’auditori.