Els més xicotets seran els protagonistes de la presentació del nou del llibre “Claudina es’n va a estisorar” que va tenir lloc dimecres passat en el Saló d’Actes Municipal de Benissa.

Aquesta nova proposta, dirigida al públic escolar, compta amb la participació de Teodoro Crespo, autor del text, i la il·lustradora Alba López, junts donaran a conèixer els detalls d’aquest relat que pretén desvetlar als més joves un dels oficis més tradicionals de la comarca de la Marina Alta, el de les dones que a través de l’art de estisorar, amb manyaga i destresa, donaven bona presència als racimos de raïm per a la seua venda.

Crespo, que ha adaptat el text per a aquesta edició a partir d’un relat de Jordi Valor i Serra, és professor de la Universitat d’Alacant i últim guanyador del Premi 25 d’Abril, en la modalitat de Recerca, amb el treball Catedral de la Marina. Tensions religioses, polítiques i arquitectòniques en els orígens del nou tremp parroquial de Benissa (1898-1902) i, a més, ha escrit el llibre Benissa. Dónes dels profunditats de la història, editat per l’Institut Gil-Albert.

Per la seua banda, Alba López, nascuda a Benissa, és llicenciada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València, especialitzada en il·lustració, disseny creatiu i gravat. En 2016 va aconseguir el Premi Ovidi Montllor per la il·lustració del disc L’amor i la ferocitat de Pau Alabajos.