Els Vins Alacant DOP tornen a festejar la festa de l’estiu convocant Winecanting des que en el 2019, l’esdeveniment s’haguera de cancel·lar per la pandèmia.
En aquesta ocasió serà el dijous 1 de juny, des de les 20.00h, a l’esplanada central de la Ciutat de la Llum, en el districte digital que alberguen aquests estudis de cinema.
Allí 24 cellers de la DOP Alacant presentaran totes les seues novetats als alacantins, en un ambient festiu i lúdic que complementen a més productors agroalimentaris de proximitat. En aquest cas, embotits Rico del Pinós, la Vaqueria del Camp d´Elx, la Coquería d’Orba o Aperitius Gisbert que presentarà una selecció d’adobats i gildas.
Els cellers presents seran: Bocopa, Cellers Alejandro, Cellers Riko, Cellers el Pinós, Casa Balaguer, Col·lecció de Botes Centenàries, Cup la Muntanya, Gandia Plá, Finca Collado, Francisco Gómez, Heretat de Cesilia, Ortigosa, Les Virtuts, Masos, Mendoza, MG Wines, Pepe Mendoza Casa Agrícola, Santa Catalina del Mañán, Shukhrat Khakimov, Sierra Nord, Sierra de Cabreres, Vins de l’Alguenya, Tornar i Xaló.
Un altre canvi també és l’organització de les degustacions i accessos que es fan completament digitalitzades en la plataforma disponible en la pàgina oficial, https://vinosalicantedop.org/winecantingluz/
Per a facilitar accessos s’han habilitat zones de pàrquing gratuïtes i hauran a més llançadores de bus gratuïts anada i volta des de la cèntrica plaça d’Estels, en el quadrant sud i enfront de l’estanc des de les 19.15h.
La festa Winecanting porta més de 12 anys organitzant-se i ha passat pels jardins del MARQ i el Port d’Alacant, fins a trobar aquesta ubicació amb millors serveis per als assistents.