El cicle de música clàssica va ser clausurat dijous passat amb l’actuació de Gala de León al piano i Francisco García al clarinet, pertanyents a l’Asociación Tres Estaciones. De nou la sala va comptar amb bona assistència, la qual cosa llança un balanç general de mil persones des que va arrancar el cicle al febrer. L’activitat ha sigut organitzada per la regidoria de Cultura i ha comptat amb la col·laboració del Conservatori de Música d´Elx, l’Associació Cultural Tres Estaciones i el director de l’Orquestra Barroca Valenciana, Manuel Ramos. El Centre Cultural Les Clarisses s’ha consolidat com a referent en el que a música clàssica es refereix, sent el tercer any consecutiu que alberga activitats en aquest camp.

Obres de Shubert, Haydn, Mozart, Ravel o Haendel han ambientat la sala cultural de les Clarisses aquest primer semestre de l’any i ho han fet de la mà de diverses orquestres de cambra i solistes. El Cicle de Música Clàssica organitzat per la regidoria de Cultura va tancar les seues portes dijous passat amb un concert de clarinet i piano a càrrec de Gala de León i Francisco García, pertanyents a l’Associació Tres Estaciones.

El cicle va arrancar el 22 de febrer amb un homenatge al bolero a càrrec del director d’orquestra i compositor Manuel Ramos al piano i de Oriana Quintero a la veu. Ramos va coordinar les actuacions de diversos solistes sobre les estacions de l’any en els denominats “concert d’hivern”, “concerts de primavera 1 i 2” i “concert d’estiu”. En aquest apartat, Les Clarisses va comptar amb la presència de virtuosos del violí com Stanislav Tkach, la soprano Susana Vardanyan o el Duo Somaris a la guitarra i flauta travesera.

Per la seua banda, el Conservatori Professional de Música d´Elx va participar amb un cicle de quatre concerts sota el títol “Música d’interior”, amb música de cambra a càrrec dels alumnes del Conservatori, també dels propis professors i del Cor d’Ensenyaments Professionals.

Finalment, el cicle va explicar a més amb l’actuació del duo de cello i guitarra Sveta Tovstukha i Eduard Agulló, i també amb un concert de guitarra i piano a càrrec de Aser Sagarzazu Rodríguez i Gabriela Ballestero com a intèrprets.

En total han sigut 11 concerts de qualitat contrastada i amb varietat instrumental, ja que s’ha utilitzat el piano com a comú denominador per a la majoria de les actuacions, però també assumint protagonisme la guitarra, la flauta travesera, el violí, les veus corals, la veu soprano, el saxofon, el cello i el clarinet.

Amb aquest nou cicle, el Centre Cultural Les Clarisses s’ha consolidat a Elx com a punt de referència de la música clàssica. L’any passat, el cicle va estar protagonitzat pel Conservatori Superior de Música d’Alacant.