Aquesta setmana en alicante LA POESIA ÉS NOTÍCIA perquè l’autor José Luis Rico presenta les seues obres completes d’una etapa: Enero y nómada. (Poesia 1980-2013)”, editat en la col·lecció Col·lecció Imaginal de OLÉ LIBROS.

Dijous que ve 4 de març de 2021 a les 18.00 h tindrà lloc l’esdeveniment en Sala Rafael Altamira de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant en directe amb aforament restringit i en en línia ((Accés a la emisió per videostreaming).

Gener i nòmada (Poesia 1980-2013) és una crònica emocional, lírica, èpica també, de trenta-tres anys (1980-2013) vivint fort; unes vegades de pressa i altres amb la calma i la categoria que el temps concedeix a éssers tan especials com el seu autor. En aquest volum d’obres quasi completes descobrim, amb perspectiva i visió panoràmica, el bosc on van créixer els arbres de la vida del nòmada: un poeta llavors molt jove la veu del qual sonava com un pont tendit entre l’amor i la por, entre la tendresa i la fúria. També trobem en aquestes pàgines al poeta que ha passat més de mitja vida de terra en terra, d’horitzó en horitzó, de lloc en lloc, per infinits camins, en interminables trens, deixant un rastre de sang, pell i ànima.

José Luis Rico

José Luis Rico

José Luis Rico és poeta, exclusivament per la seua vocació de pensar, el nòmada i l’home, està en aquest llibre. El lector només ha de descobrir-los en cada vers, en cada poema, i dialogar amb ells. La conversa promet troballes i sorpreses. Et pots entropessar amb un poeta que es despulla sense pudor, però també –i això és més que un advertiment– corres el reg de trobar-te amb tu mateix. La vertadera poesia és així, i aquest volum de poemes està ple d’espills, de pensaments, de camins i de veritat.

El pròleg i la presentació és a càrrec de l’escriptor José Luis Ferris, que coneix a l’autor fa més de 30 anys i que sap que “en això de tocar, de palpar, de pessigar el intangigle com és la poesia, José Luis Rico és un expert; un expert i un vertader senyor. José Luis Rico és un poeta que necessita tocar per a creure”. Torna a estar prop d’ell com ja ho va fer en el seu penúltim poemari “Un xiquet amb un rellotge a coll” d’abril de 2017.

En conclusió, aquest ve a ser un llibre de poesia vertadera. El seu autor sempre ho ha considerat un gènere major que va més enllà d’escriure uns versos, un gènere amb responsabilitat. Gener la seua data de naixement, metàfora d’ell mateix, que després inclou el seu sentit del recorregut per diferents etapes i període de la seua vida realitzant una exploració de la seua poètica en aquesta recopilació.

Altres Notícies:

Creuem el Pont dels Espills amb… José Luis Rico: Un niño con un reloj a cuestas per Esther Abellán

https://loblanc.info/cruzamos-el-puente-de-los-espejos-conjose-luis-rico-un-nino-con-un-reloj-a-cuestas-2/

Aquest pròxim dimecres conclourà el V Cicle de “Trobades amb la Poesia” de José Luis Rico a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Oriola

Aquest pròxim dimecres conclourà el V Cicle de “Trobades amb la Poesia” de José Luis Rico a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Oriola

José Luis Rico presenta y recita sus nuevos poemas de “Un niño con un reloj a cuestas”.

José Luis Rico presenta y recita sus nuevos poemas de «Un niño con un reloj a cuestas»